Anolissi F.M.T.®

Fascia Movement Terapy®

Egy olyan rendkívül hatékony és komplex kezelési módszer, amelynek lényege, hogy egy erős, mélyreható fizikai ingerhatást gyakorlunk  a szövetekre, amely hatására helyreáll a normál szöveti egyensúly, csökken a szöveti fájdalom, javul a keringés.  A kezelés közben érzékelt csigolyaelmozdulásokat finoman korrigáljuk, helyre igazítjuk.

A “fascia” latin szó, jelentése “szalag” vagy “pólya”. Ez a legelterjedtebb szövettípus a testben: mindenütt megtalálható. Ez a test infrastruktúrája. A fascia nem csak megadja a test alakját mind belül, mind kívül, hanem egyben vázat is szolgáltat a test összes rendszerének, mint a keringési rendszer, az idegrendszer és a nyirokrendszer. A fascia tehát úgy tekinthető, mint a lágy szövetek “váza”.
A fascia felszínek letapadhatnak, ami megakadályozza, hogy az izmok simán elcsúszhassanak egymás mellett a mozgás során. Ezeket a letapadásokat fel kell oldani, kezelés közben, hogy helyreállíthassuk a sima és fájdalommentes mozgásokat.

A fascia egészségi állapota meghatározza testünk állapotát és a korunkat. A fasciának tehát szüksége van a mozgásra,  és hidratálásra, hogy egészséges maradjon.  Ha a fascia laza, rugalmas és kellőképpen hidratált, az optimális teret biztosít a szervek hatékony működésére, így hosszú és egészséges életre számíthatunk. A technika tartalmaz kiropraktikai elemeket, kisizületi manipulációt, de elsősorban mély fasciás technika amellyel az izmokra és idegekre vagyunk hatással.

Egy gyógymód, mely a test strukturális egységének karbantartására helyezi a hangsúlyt. Egy konzervatív gyógymód, mely nem alkalmaz gyógyszeres és műtéti beavatkozást. Egy módszer, amely, karbantart és elősegíti a test helyes működését.

Egy tudomány, filozófia és művészet, mely a test belső öngyógyító működésével, erejével foglalkozik, az agy, a test és a gerinc összefüggésével és ennek az összefüggésnek a gyógyulásra és egészségmegőrzésre való hatásával. Egy gyógymód, mely a test strukturális egységének karbantartására helyezi a hangsúlyt. Egy konzervatív gyógymód, mely nem alkalmaz gyógyszeres és műtéti beavatkozást. Egy módszer, mely gyógyít, karbantart és elősegíti a helyes működést, hogy az összes sejtben a rezgések a megfelelő frekvenciáján működhessenek. Minden anyagban létezik egy univerzális intelligencia, ez adja az anyag összes tulajdonságát és működését, ezáltal biztosítja a létezését.

Anolissi F.M.T.®

A Doctor holds a baby massage therapy

Kisbabáknak és gyerekeknek azért, mert a fejlődésük teljes mértékben függ attól, hogy az idegrendszerük hogyan működik. Időben megelőzhető helytelen mozgásminták, testtartások kialakulása (ha már látszik, hogy rossz az már nem megelőzés). Számtalan esés, sérülés (bútorokról, biciklivel, hintáról) éri őket melyeknek nem tulajdonít az orvostudomány megfelelő hangsúlyt, sokszor a külső vagy látszólagos tünetek hiányában. (egyes tanulmányok a gyereket 96%-nál talált medence elmozdulást, csavarodást) Ne hagyjuk, hogy gyerekeink szubluxáltan nőjenek fel! A gerincferdülés nem véletlen műve és csak tényleg ritkán veleszületett okokból jött létre.

Kiro2Felnőtteknél már akár 1-2 évtizede is fennállhatnak szubluxációk, mire a tünetek jelentkeznek. Többségünk csak fájdalom érzet esetén jelentkezik az orvosi rendelőkben, hiszen a hagyományos orvoslás tünetekről szól. A fájdalom szűnésekor, akár gyógyszeres úton, úgy gondolja, hogy megszűnt a probléma. Általában ez a hozzáállás a problémáink fokozódásához vezet. Jó példa erre a gerincsérv (discus hernia). Gyakori, vagy ritka derékfájások szokták megelőzni, akár éveken át, de mindig szűnik, hiszen a szervezet igyekszik gyógyulni. A panaszaink kiváltó okát ezért nem kezeltetjük. Majd egy mozdulatot (ilyenkor rossz mozdulatnak szoktuk hívni) követően, valamelyik végtagba sugárzó fájdalmat, akár zsibbadást tapasztalunk. Ismerős? Ha időben megfelelő kezelést választunk, megelőzhetjük ezeknek kialakulását. Sőt, még kialakulásukat követően is gyógyíthatóak, de ekkor már több időt és energiát fog igénybe venni.

Idősebb korban, a nem karban tartott izmok, ízületek rugalmassága csökken. Egy bizonyos mértékben élettani, de nagymértékben életmódbeli tünetekről van szó. Ha már több évtizede valami nem működik megfelelően, az komoly gondokat tud okozni, ilyenkor a kezelést is befolyásolja és érdemes hosszú távon gondolkodni. Nem lehet évtizedek rossz működéseit „elvarázsolni”.

A legtöbb panasz ami előfordul és amire hatékony kezelés lehet a 

Fascia Movement Terapy®

 • Derékfájdalom (lumbágó), isiász, gerincsérv, porckorongproblémák
 • Nyak- és hátfájdalmak, gerincferdülés, légzési nehézségek
 • Alsó és felső végtagok fájdalma, zsibbadása
 • Fejfájás, migrén, szédülés, fülzúgás
 • Váll-, csípő- és térdfájdalmak
 • Balesetek és különböző sérülések után
 • Várandós és szülés utáni állapotban
 • Megelőző céllal (gyermekkorban)

Forrás >>Kiropraktika

Anolissi F.M.T.®

egy természetes módszer, amely nem a tünetek, hanem az okok kezelésével foglalkozik.

A kezelések holisztikus szemlélettel történnek, azaz nemcsak a beteg területet, hanem az egész szervezetet, mint összefüggő egységet kezeli. A gyógyulást a szervezet maga végzi el, ebben a kezelő az öngyógyító mechanizmusok serkentésével segít.

Dorn tábla

Az orvostudomány azon ága, amely holisztikus szemléletével összeköti a keleti és a nyugati orvoslás legfőbb alapelveit és módszereit. A helyes táplálkozás, a mozgás és a gerinc optimális egészsége, integrált részei a kezelésnek.

3D-s bemutató

 Mire van hatással az Anolissi F.M.T manuál terápia?

A manuál terápia képes sok tünetre pozitív hatással lenni. Főképpen mozgásszerv rendszerbeli panaszoknál. A kezelés során kiderül, hogy vannak-e olyan eltérések a gerincben, melyek gátolhatják a kilépő idegpályák működését. Ezek az eltérések az alábbiak lehetnek:

 1. elmozdul a csigolya normális pozíciójából,

 2. ízületi blokk keletkezik,

 3. az elmozdult csigolya irritál egy kilépő ideggyököt.

Ha ez a három tényező fennáll, ezeket próbálja a manuálterapeuta helyre hozni, ezáltal befolyásolva a szervezet öngyógyító képességeit.